My Blog List

Powered by Blogger.

Followers

About Me

My photo
Sungai Buluh, Selangor, Malaysia

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, December 28, 2011

akhirnye


Pada 26hb dec aku mc disebabkan terlalu penat nak ke tmpat keje di tambah plak dgn my hubby cuti lagi la kuat firasat malas ke tempat keje.. aku pegi ke klinik pada jam 8 pagi dan aku merupakan pesakit pertama yang datang.. alang2 dah dtg mintak mc kebetulan doktor tu bleh buat scan skali.. ape lagi sambil selam minum la air.. aku mintak nak check jantina nye.. nak dijadikan cerita.. pandai lak baby aku dok terkangkang elok je nak ibu die tau la tu yang dia ni jenis jantina nye.. nak tau.. biarla jadi rahsia antara aku dgn die.. kini aku dah lega n nak wat preparation untuk die nnt.. tak sabar rase nye nak menimang cahaya mata.. alhamdulillah.. ibu tunggu kehadiranmu ye... moga sihat2 selalu ye sayang...

Thursday, December 15, 2011

lelaki atau perempuan


agak2 anak lelaki ke perempuan.... berdasarkan blog http://www.whiteymommy.com ade tanda2 nye:

Tanda Anda Akan mendapat Bayi Lelaki
  • Anda tidak mengalami morning sickness yang teruk pada awal kehamilan atau mungkin tiada langsung
  • Degupan jantung bayi kurang dari 140 kali seminit
  • Anda rasakan beban berat pada bahagian hadapan tubuh
  • Perut anda kelihatan bulat sempurna
  • Bahagian aerola (daerah hitam disekitar puting) akan menjadi lebih gelap
  • Bentuk perut condong ke arah bawah
  • Sukakan makanan yang masam dan masin
  • Suka makan daging dan keju
  • Tapak kaki selalu berasa sejuk
  • Tangan selalu kekeringan
  • Suka menghadapkan wajah kearah utara semasa tidur
  • Bukan hanya anda, tetapi suami juga mengalami pertambahan berat badan
  • Anda akan kelihatan lebih berseri semasa hamil
  • Hidung tampak lebih mekar
  • Selalu sakit kepala

Tanda Anda Akan mendapat Bayi Perempuan
  • Mengalami Morning sickness di awal kehamilan
  • Merasakan beban berat pada bahagian punggung dan pinggul
  • Payudara kiri lebih besar berbanding kanan
  • Rambut anda berwarna agak kemerahan berbanding sebelumnya
  • Bentuk perut condong ke arah atas
  • Perut tampak agak lonjong
  • Mengidam makanan manis
  • Sukakan buah-buahan
  • Suka minum air atau jus yang bersifat masam
  • Anda jadi lebih cerewet semasa hamil
  • Mudah moody berbanding sebelumnya
  • Kulit wajah mudah bermasalah berbanding sebelum hamil
  • Tidak suka makan roti bersama kulitnya
  • Payudara kelihatan mengembang
  • Suka menghadap muka kearah selatan semasa tidur

Agak2 kan yang mane satu.... mengikut naluri aku... naluri seorang ibu katakan... heheheehe... bayi aku ni perempuan... tp tak nak berharap ape... asalkan bayi aku sihat n cukup sifat nye... nak check rase tak surprise... biarkan je lah.... hehehehe... 

Alhamdulillah


harini hari kedua aku aku pegi check up dekat klinik kerajaan.. doktor ckp aku dah masuk 21 minggu... dan ader buat test degupan jantung bunyi die kuat sekali... alhamdulillah baby aku sihat...  yang tak best td dah kene suntik... sakit nye yang amat.. tp ader jugak aku terpk... ni baru sakit kene jarum belum lagi sakit bersalin... ini la lumrah seorang ibu... takpe demi die aku sanggup...

Sunday, November 20, 2011

My-Iman Pen PIntar.


video

 Salam kepada semua  bloger... saya ada produk yang ingin dikongsi bersama, pen pintar dari keluaran My-Iman, pen pintar ini mampu membaca dan menterjemah isi kandungan ayat ayat di dalam Al-Quran dan saya adalah salah seorang pengguna pen ini. Bagi pendapat saya kita patut ada pen ini... kenapa.????????

1) Sebagai muslim kita tak nafikan yang kita boleh membaca ayat ayat suci dari Al-Quran tapi adakah kita   yakin dengan sebutan dan cara bacaan kita adalah betul dan tepat...?

2) Didalam kitab suci Al-Quran terdapat bnyak kisah kisah nabi dan peringatan buat kita sebangai muslim , terdapat juga  unsur unsur emosi yang kita akan rasai bila kita membaca kitab suci ini seperti perasaan TAKUT,MARAH,SEDIH,GEMBIRA,TERUJA dan terlalu bnyak untuk saya ceritakan disini..

3) Apa yang saya coret kan disini adalah semata mata untuk berkongsi pengalaman saya. dari seorang pengguna terus kepada pengedar produk pen pintar ini..Dengan ada nya produk ini saya dapat mgulangkaji  bacaan saya disamping saya dapat mengetahui maksud apa yang saya baca.. saya sangat teruja bila saya dapat memahami isi kandungan ayat ayat Al-Quran  hingga membuat kan saya ingin terus membaca dan mengetahui apa yang terdapat di sebalik ayat ayat yang saya baca terutama kisah  perjuangan nabi dan rasul junjungan kita dan kisah kisah hari pembalasan.......

Sekian saja coretan yang dapat saya kongsikan buat masa ini insyalah ada banyak lagi yang saya ingin ceritakan dan kongsikan bersama dimasa akan datang... amin,,,,

# KEPADA YANG BERMINAT LEH LAWAT FB SAYA.#

  Sy.Anuar Hj. Jamaludin.

Thursday, November 17, 2011

my first baby



harini pergi check up die klinik kerajaan... kena amik darah lagi.. sakit nye.. tp takpe die die aku sanggup.. usia die dah masuk 15 minggu.. gerak active sgt... seronok tok die sihat.. badan die dah sempurna.. ade tangan dan kaki.. siap nampak jari2 die.. hehehe... kene sihat2 selalu ye sayang.... XD

Saturday, September 10, 2011

rumah ku syurgaku


harini banyak habis kan masa kat rumah... tp tak tau nak buat ape... just facebook n update blog saje... ptg nanti nak pegi plaza gm nak cari barang sikit... pastu sok cuti lagi tak tau lagi nak kemana tak de plan lagi....

Monday, September 5, 2011

positive test



Alhamdulillah.. penantian aku n my hubby dapat hasilnye... rupenye pd bulan ramadhn yang lepas aku puasa penuh sebab ade udang di sebalik mee nye.. dah 17 hari tak piriod aku saje test pagi tu... mula2 negative tp selang 1 minit line kedua keluar.. menggigil tangan aku... seronok tu memang la seronok kan... sape yang tak teruja.. anak pertama... tq to my god kurniaan ini terlalu bermakna buat kami...

keesokan harinye... aku pegi la ke 1 klinik ni... konon nye nak wat pengesahan... tut tut die kae negative... memang sgt heran... tak pasal2 bayar RM20 hengget tu dah bersamaan  dgn 2 pregnancy test aku dah bleh beli... rugi2... mlm tu family aku datang beraya.. lepas je diorang balik my hubby ajak pegi beli lagi... melayang lagi RM11.. tp aku puas ati pagi td bangun je tdo.. aku test lagi.. ni result die... memang positive...

Friday, September 2, 2011

Hantu Bonceng



Di hari raya yang kedua... pagi2 lagi dah keluar konon nye nak pegi beraya.. akibat terlalu pg
kedai rumah orang pun belum bukak lagi.. so ape kate kite pekene wayang.. cerita yang menjadi pilihan adelah hantu bonceng.. mula tu pk best sgt ker... tp bleh tgok pecah perut asyik gelak je... mmm dr 5 bintang bleh bagi 3 bintang setengah... nnt kalau ade mase pegi la menonton di jamin tak rugi... hehehehe

Monday, August 29, 2011

tak dapat balik raya...


Pada tarikh 30hb ogos 2011 semua umat islam sebok beraya di kampung tp aku thn ni tak dapat nak balik... dan ini juga thn pertama aku beraya dengan suami tercinta... tp kesian sebab pada raya pertama tu la aku bertugas... kesian kepada sayang ku... parent aku pun skng dah ader di kota Bharu... aku dapat bayang kan betapa meriah nye beraya di sana... sedih tu tak payah cakap la... thn ni agak pelik aku puasa penuh.. alhamdulillah... xpyh nak sebok2 ganti puasa... hehehe..

Monday, August 8, 2011

belajar wat karipap mini



tadaaa... pertama kali wat karipap mini inti serunding... yummy.... bulan puasa ni nak kene kurang kan perbelanjaan sebab nak raya bnayak pakai duit... kene la budget sikit... tahun ni tak tau raya macam mane dapat cuti ke tak.. so tunggu next week nye jadual....  

nak recipe karipap mini tak ni nak share wat amal jariah sikit... 


Bahan-bahan ( 130 -140 keping )

  • BAHAN DOH :-
  • 2 sb minyak sapi
  • 100 ml air
  • 1/2 sk garam
  • 1 biji limau kasturi ambil jusnya
  • 225 g tepung gandum
  • INTI :-
  • 100 g udang kering
  • 2 ulas bawang putih
  • 3 biji lada merah (atau 2 sb lada kisar)
  • 1 batang serai
  • garam,gula,perasa secukup rasa.
  • 3 sb minyak - utk menumis

Cara-cara

  1. Untuk menyediakan doh :-
  2. Minyak sapi,air,garam dimasak hingga mendidih.Masukkan jus limau dan matikan api.Tuang air minyak yg panas ini kedalam tepung dan uli hingga sebati.Diamkan 10 min.
  3. Karipap_mini_004
     Canai doh nipis2,terap bulat sebesar syiling 50 sen.Isi inti dan kelim kemas2.
  4. Karipap_mini_003
     Buat hingga habis dan goreng terendam dlm minyak banyak sambil digaul2 hingga karipap garing kechoklatan sama rata.Angkat dan toskan.
  5. Karipap_mini_002
     Siap utk disajikan.Jika ingin menyimpan,sejukkan karipap mini dan simpan dlm bekas kedap udara.
  6. Untuk menyediakan inti:-
  7. Kisar semua bahan inti kecuali minyak masak hingga halus.
  8. Panaskan minyak dan tumis bahan2 kisar hingga kering.Sejukkan dan siap utk digunakan.

Saturday, April 16, 2011

my cutest....



jangan salah sangka... ni anak saudara aku... anak kepada abang... the only anak saudara yang ade.. paham2 je la sume makcik and pakcik nye tak cukup kasih sayang di buat nye.. termasuk la aku.. nama die Nur Hana Qaisarah.. baru berusia 1 thn 4 bulan... sudah andai berkata2 tp yang pnting mengada2... sebab die tau sume orang akan penuhi kehendak die... tut tut tut.... tp takpe blum ade adik boleh la... klu dah ade sok bye bye la... hahahaha..

Friday, March 4, 2011

My first honeymoon


lame nye tak update blog... ni ader cerita baru yang mesti update nyer lah... genap 4 bulan kami mendirikan rumah tangga ( cewah ayat skema skit) ni kali pertama pegi ber honeymoon di langkawi.. tak kan di lupe sampai biler2... tu pun atas tajaan oleh abang aku... terima kasih banyak2... klu tak tak tau bleh boleh pegi... syukran syukran... buat pertama kali nye aku pegi makan angin tanpa ibu bapa... ape lagi haru la... aku jadi pembaca peta... sebelah nye my hubby la driver nyer.. nasib tak sesat... kire pakar gak la baca peta.. huhuhu bangganye bler di puji hahahaha...  tak banyak tempat aku pegi jalan pun ... kate pun honey moon banyak lepak bilik je ler... tempat2 yang sempat aku pergi aderlah makam mahsuri - teruja gler yela dh lame tak sampai sane... pastu tempat yang paling best kalau korang pegi mmmm kereta cable memang tinggi gle.. puas ati la naik... mesti cube...  lihat la gmbar di atas tu kat dlam keta cable la.. hahaha... palng aku geram sekali COKLATTT.. banyak gler say... sane sini melimpah kedai coklat... pe lagi  1 beg aku beli coklat bawak balik... pasni ingat nak pegi lagi untuk bershopping la plak...

Saturday, January 29, 2011

favourite Picture


Dalam banyak2 gambar kawin aku gambar ni yang paling aku suke... mcm kat oversea... =)  padalhal kat Malaysia jer.. hahahaha.. thanks to my best photographer.. gambar ni aku akan frame kan kat rumah nanti.. 

Akhirnye...


Setelah sekian lame tunggu gambar kawin, siap jugak akhirye pada tarikh 26 jan 2011.. dapat la upload sikit.. 3 bln menunggu

Friday, January 28, 2011


Wednesday, January 26, 2011

Cerita Pertama


Ni baru pertama kali blajar buat blog.. ketinggal la... bkn sikit tp banyak...hahahaha.. Sebenarnye dah lame nak buat blog tp tak berkesempatan.. Ni dah ader kesempatan... mengadap 24 jam untuk hiasan saje k... ni dah separuh siap pe lagi pasni bukak mata jer ngadap la.. sampai bosan.. =) ni pun kire nak rasmikan blog baru... dgn ini terasmilah blog ku.. pada 25 jan 2010 empena birthday my hubby... nanti ader kesempatan aku akn update sentiasa.. continue.....

Wednesday, December 28, 2011

akhirnye

Pada 26hb dec aku mc disebabkan terlalu penat nak ke tmpat keje di tambah plak dgn my hubby cuti lagi la kuat firasat malas ke tempat keje.. aku pegi ke klinik pada jam 8 pagi dan aku merupakan pesakit pertama yang datang.. alang2 dah dtg mintak mc kebetulan doktor tu bleh buat scan skali.. ape lagi sambil selam minum la air.. aku mintak nak check jantina nye.. nak dijadikan cerita.. pandai lak baby aku dok terkangkang elok je nak ibu die tau la tu yang dia ni jenis jantina nye.. nak tau.. biarla jadi rahsia antara aku dgn die.. kini aku dah lega n nak wat preparation untuk die nnt.. tak sabar rase nye nak menimang cahaya mata.. alhamdulillah.. ibu tunggu kehadiranmu ye... moga sihat2 selalu ye sayang...

Thursday, December 15, 2011

lelaki atau perempuan

agak2 anak lelaki ke perempuan.... berdasarkan blog http://www.whiteymommy.com ade tanda2 nye:

Tanda Anda Akan mendapat Bayi Lelaki
  • Anda tidak mengalami morning sickness yang teruk pada awal kehamilan atau mungkin tiada langsung
  • Degupan jantung bayi kurang dari 140 kali seminit
  • Anda rasakan beban berat pada bahagian hadapan tubuh
  • Perut anda kelihatan bulat sempurna
  • Bahagian aerola (daerah hitam disekitar puting) akan menjadi lebih gelap
  • Bentuk perut condong ke arah bawah
  • Sukakan makanan yang masam dan masin
  • Suka makan daging dan keju
  • Tapak kaki selalu berasa sejuk
  • Tangan selalu kekeringan
  • Suka menghadapkan wajah kearah utara semasa tidur
  • Bukan hanya anda, tetapi suami juga mengalami pertambahan berat badan
  • Anda akan kelihatan lebih berseri semasa hamil
  • Hidung tampak lebih mekar
  • Selalu sakit kepala

Tanda Anda Akan mendapat Bayi Perempuan
  • Mengalami Morning sickness di awal kehamilan
  • Merasakan beban berat pada bahagian punggung dan pinggul
  • Payudara kiri lebih besar berbanding kanan
  • Rambut anda berwarna agak kemerahan berbanding sebelumnya
  • Bentuk perut condong ke arah atas
  • Perut tampak agak lonjong
  • Mengidam makanan manis
  • Sukakan buah-buahan
  • Suka minum air atau jus yang bersifat masam
  • Anda jadi lebih cerewet semasa hamil
  • Mudah moody berbanding sebelumnya
  • Kulit wajah mudah bermasalah berbanding sebelum hamil
  • Tidak suka makan roti bersama kulitnya
  • Payudara kelihatan mengembang
  • Suka menghadap muka kearah selatan semasa tidur

Agak2 kan yang mane satu.... mengikut naluri aku... naluri seorang ibu katakan... heheheehe... bayi aku ni perempuan... tp tak nak berharap ape... asalkan bayi aku sihat n cukup sifat nye... nak check rase tak surprise... biarkan je lah.... hehehehe... 

Alhamdulillah

harini hari kedua aku aku pegi check up dekat klinik kerajaan.. doktor ckp aku dah masuk 21 minggu... dan ader buat test degupan jantung bunyi die kuat sekali... alhamdulillah baby aku sihat...  yang tak best td dah kene suntik... sakit nye yang amat.. tp ader jugak aku terpk... ni baru sakit kene jarum belum lagi sakit bersalin... ini la lumrah seorang ibu... takpe demi die aku sanggup...

Sunday, November 20, 2011

My-Iman Pen PIntar.

video

 Salam kepada semua  bloger... saya ada produk yang ingin dikongsi bersama, pen pintar dari keluaran My-Iman, pen pintar ini mampu membaca dan menterjemah isi kandungan ayat ayat di dalam Al-Quran dan saya adalah salah seorang pengguna pen ini. Bagi pendapat saya kita patut ada pen ini... kenapa.????????

1) Sebagai muslim kita tak nafikan yang kita boleh membaca ayat ayat suci dari Al-Quran tapi adakah kita   yakin dengan sebutan dan cara bacaan kita adalah betul dan tepat...?

2) Didalam kitab suci Al-Quran terdapat bnyak kisah kisah nabi dan peringatan buat kita sebangai muslim , terdapat juga  unsur unsur emosi yang kita akan rasai bila kita membaca kitab suci ini seperti perasaan TAKUT,MARAH,SEDIH,GEMBIRA,TERUJA dan terlalu bnyak untuk saya ceritakan disini..

3) Apa yang saya coret kan disini adalah semata mata untuk berkongsi pengalaman saya. dari seorang pengguna terus kepada pengedar produk pen pintar ini..Dengan ada nya produk ini saya dapat mgulangkaji  bacaan saya disamping saya dapat mengetahui maksud apa yang saya baca.. saya sangat teruja bila saya dapat memahami isi kandungan ayat ayat Al-Quran  hingga membuat kan saya ingin terus membaca dan mengetahui apa yang terdapat di sebalik ayat ayat yang saya baca terutama kisah  perjuangan nabi dan rasul junjungan kita dan kisah kisah hari pembalasan.......

Sekian saja coretan yang dapat saya kongsikan buat masa ini insyalah ada banyak lagi yang saya ingin ceritakan dan kongsikan bersama dimasa akan datang... amin,,,,

# KEPADA YANG BERMINAT LEH LAWAT FB SAYA.#

  Sy.Anuar Hj. Jamaludin.

Thursday, November 17, 2011

my first baby


harini pergi check up die klinik kerajaan... kena amik darah lagi.. sakit nye.. tp takpe die die aku sanggup.. usia die dah masuk 15 minggu.. gerak active sgt... seronok tok die sihat.. badan die dah sempurna.. ade tangan dan kaki.. siap nampak jari2 die.. hehehe... kene sihat2 selalu ye sayang.... XD

Saturday, September 10, 2011

rumah ku syurgaku

harini banyak habis kan masa kat rumah... tp tak tau nak buat ape... just facebook n update blog saje... ptg nanti nak pegi plaza gm nak cari barang sikit... pastu sok cuti lagi tak tau lagi nak kemana tak de plan lagi....

Monday, September 5, 2011

positive test


Alhamdulillah.. penantian aku n my hubby dapat hasilnye... rupenye pd bulan ramadhn yang lepas aku puasa penuh sebab ade udang di sebalik mee nye.. dah 17 hari tak piriod aku saje test pagi tu... mula2 negative tp selang 1 minit line kedua keluar.. menggigil tangan aku... seronok tu memang la seronok kan... sape yang tak teruja.. anak pertama... tq to my god kurniaan ini terlalu bermakna buat kami...

keesokan harinye... aku pegi la ke 1 klinik ni... konon nye nak wat pengesahan... tut tut die kae negative... memang sgt heran... tak pasal2 bayar RM20 hengget tu dah bersamaan  dgn 2 pregnancy test aku dah bleh beli... rugi2... mlm tu family aku datang beraya.. lepas je diorang balik my hubby ajak pegi beli lagi... melayang lagi RM11.. tp aku puas ati pagi td bangun je tdo.. aku test lagi.. ni result die... memang positive...

Friday, September 2, 2011

Hantu Bonceng


Di hari raya yang kedua... pagi2 lagi dah keluar konon nye nak pegi beraya.. akibat terlalu pg
kedai rumah orang pun belum bukak lagi.. so ape kate kite pekene wayang.. cerita yang menjadi pilihan adelah hantu bonceng.. mula tu pk best sgt ker... tp bleh tgok pecah perut asyik gelak je... mmm dr 5 bintang bleh bagi 3 bintang setengah... nnt kalau ade mase pegi la menonton di jamin tak rugi... hehehehe

Monday, August 29, 2011

tak dapat balik raya...

Pada tarikh 30hb ogos 2011 semua umat islam sebok beraya di kampung tp aku thn ni tak dapat nak balik... dan ini juga thn pertama aku beraya dengan suami tercinta... tp kesian sebab pada raya pertama tu la aku bertugas... kesian kepada sayang ku... parent aku pun skng dah ader di kota Bharu... aku dapat bayang kan betapa meriah nye beraya di sana... sedih tu tak payah cakap la... thn ni agak pelik aku puasa penuh.. alhamdulillah... xpyh nak sebok2 ganti puasa... hehehe..

Monday, August 8, 2011

belajar wat karipap mini


tadaaa... pertama kali wat karipap mini inti serunding... yummy.... bulan puasa ni nak kene kurang kan perbelanjaan sebab nak raya bnayak pakai duit... kene la budget sikit... tahun ni tak tau raya macam mane dapat cuti ke tak.. so tunggu next week nye jadual....  

nak recipe karipap mini tak ni nak share wat amal jariah sikit... 


Bahan-bahan ( 130 -140 keping )

  • BAHAN DOH :-
  • 2 sb minyak sapi
  • 100 ml air
  • 1/2 sk garam
  • 1 biji limau kasturi ambil jusnya
  • 225 g tepung gandum
  • INTI :-
  • 100 g udang kering
  • 2 ulas bawang putih
  • 3 biji lada merah (atau 2 sb lada kisar)
  • 1 batang serai
  • garam,gula,perasa secukup rasa.
  • 3 sb minyak - utk menumis

Cara-cara

  1. Untuk menyediakan doh :-
  2. Minyak sapi,air,garam dimasak hingga mendidih.Masukkan jus limau dan matikan api.Tuang air minyak yg panas ini kedalam tepung dan uli hingga sebati.Diamkan 10 min.
  3. Karipap_mini_004
     Canai doh nipis2,terap bulat sebesar syiling 50 sen.Isi inti dan kelim kemas2.
  4. Karipap_mini_003
     Buat hingga habis dan goreng terendam dlm minyak banyak sambil digaul2 hingga karipap garing kechoklatan sama rata.Angkat dan toskan.
  5. Karipap_mini_002
     Siap utk disajikan.Jika ingin menyimpan,sejukkan karipap mini dan simpan dlm bekas kedap udara.
  6. Untuk menyediakan inti:-
  7. Kisar semua bahan inti kecuali minyak masak hingga halus.
  8. Panaskan minyak dan tumis bahan2 kisar hingga kering.Sejukkan dan siap utk digunakan.

Saturday, April 16, 2011

my cutest....


jangan salah sangka... ni anak saudara aku... anak kepada abang... the only anak saudara yang ade.. paham2 je la sume makcik and pakcik nye tak cukup kasih sayang di buat nye.. termasuk la aku.. nama die Nur Hana Qaisarah.. baru berusia 1 thn 4 bulan... sudah andai berkata2 tp yang pnting mengada2... sebab die tau sume orang akan penuhi kehendak die... tut tut tut.... tp takpe blum ade adik boleh la... klu dah ade sok bye bye la... hahahaha..

Friday, March 4, 2011

My first honeymoon

lame nye tak update blog... ni ader cerita baru yang mesti update nyer lah... genap 4 bulan kami mendirikan rumah tangga ( cewah ayat skema skit) ni kali pertama pegi ber honeymoon di langkawi.. tak kan di lupe sampai biler2... tu pun atas tajaan oleh abang aku... terima kasih banyak2... klu tak tak tau bleh boleh pegi... syukran syukran... buat pertama kali nye aku pegi makan angin tanpa ibu bapa... ape lagi haru la... aku jadi pembaca peta... sebelah nye my hubby la driver nyer.. nasib tak sesat... kire pakar gak la baca peta.. huhuhu bangganye bler di puji hahahaha...  tak banyak tempat aku pegi jalan pun ... kate pun honey moon banyak lepak bilik je ler... tempat2 yang sempat aku pergi aderlah makam mahsuri - teruja gler yela dh lame tak sampai sane... pastu tempat yang paling best kalau korang pegi mmmm kereta cable memang tinggi gle.. puas ati la naik... mesti cube...  lihat la gmbar di atas tu kat dlam keta cable la.. hahaha... palng aku geram sekali COKLATTT.. banyak gler say... sane sini melimpah kedai coklat... pe lagi  1 beg aku beli coklat bawak balik... pasni ingat nak pegi lagi untuk bershopping la plak...

Saturday, January 29, 2011

favourite Picture

Dalam banyak2 gambar kawin aku gambar ni yang paling aku suke... mcm kat oversea... =)  padalhal kat Malaysia jer.. hahahaha.. thanks to my best photographer.. gambar ni aku akan frame kan kat rumah nanti.. 

Akhirnye...

Setelah sekian lame tunggu gambar kawin, siap jugak akhirye pada tarikh 26 jan 2011.. dapat la upload sikit.. 3 bln menunggu

Wednesday, January 26, 2011

Cerita Pertama

Ni baru pertama kali blajar buat blog.. ketinggal la... bkn sikit tp banyak...hahahaha.. Sebenarnye dah lame nak buat blog tp tak berkesempatan.. Ni dah ader kesempatan... mengadap 24 jam untuk hiasan saje k... ni dah separuh siap pe lagi pasni bukak mata jer ngadap la.. sampai bosan.. =) ni pun kire nak rasmikan blog baru... dgn ini terasmilah blog ku.. pada 25 jan 2010 empena birthday my hubby... nanti ader kesempatan aku akn update sentiasa.. continue.....
 

Mama... Ayah... Adam... and....... Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Buy Unlocked iPhone | Marital Affair | Blogger Templates